In Denemarken heeft een groep Popcorn Time-gebruikers een brief gekregen waarin een schadevergoeding geëist wordt. Het gaat om een schadevergoeding van omgerekend bijna €300,-. Een Deens mediabedrijf dat filmrechten heeft, heeft IP-adressen achterhaald van mensen die een of meerdere films hebben gestreamd. Wanneer de schadevergoeding niet wordt betaald, wordt gedreigd met het ondernemen van juridische stappen. Een maand geleden werden in Denemarken al twee mannen opgepakt wegens het hebben van websites waarop ze uitleg gaven over het gebruik van Popcorn Time. De sites linkten overigens niet naar auteursrechtelijk beschermd materiaal.

In Nederland heeft Stichting Brein al eerder dit jaar Popcorn Time websites en soortgelijke websites uit de lucht gehaald. De beheerders van de Popcorn Time websites hebben een schikking betaald aan Stichting Brein. Voor zover bekend zijn in Nederland geen individuele gebruikers aangeschreven.

Platforms als Netflix en Spotify bieden een uitkomst tegen illegaal downloaden, maar bevatten niet alle content. Vanuit verschillende hoeken is op het internet te lezen dat men van mening is dat het auteursrecht grondig herzien moet worden. Het auteursrecht zou niet meer van deze tijd zijn en is op deze manier ook niet te handhaven. Aan de andere kant zijn velen van mening dat niet het auteursrecht aangepast dient te worden, maar de industrie. Veel mensen zullen niet bereid zijn om een dure dvd te kopen van een film die ze maar één keer zullen kijken. Wanneer bijvoorbeeld Netflex of HBO (nog) niet over de betreffende film beschikken, bieden deze mediums geen uitkomst in deze situatie. Zij zouden het liefst gebruik maken van de content van Popcorn Time en zijn vaak bereid om daarvoor te betalen. Wij zijn benieuwd wat jij vindt van de volgende stelling: het auteursrecht is verouderd en moet herzien worden. Eens of oneens? Laat je mening horen!