Op 15 februari is het zover: de Nationale Snelpleitwedstrijden (NSPW) vinden weer plaats! Op deze dag komen studenten uit heel Nederland naar de Tilburg University toe om interessante casussen die betrekking hebben op verschillende rechtsgebieden te bepleiten. Deze dag begint om 08.45 en duurt tot 17.45. Op deze dag zullen teams zich buigen over casussen die door verschillende hoogleraren zijn gemaakt. De rechtsgebieden waar deze casussen betrekking op hebben zijn strafrecht, goederenrecht, aansprakelijkheidsrecht en familierecht. De teams bereiden hun pleidooi voor waarbij zij slechts gebruik mogen maken van wetten- en jurisprudentiebundels. Tussen 10.00 en 12.50 zullen de eerste twee rondes plaatsvinden. Vervolgens zal tot 13.30 een lunch worden verzorgd. De derde pleitronde duurt van 13.40 tot 15.00. Hierna zit jouw taak als zaalwacht er in principe op. Je bent natuurlijk meer dan welkom om de lezing en de finaleronde bij te wonen. De dag zal om 17:45 afsluiten met een prijsuitreiking.

De NSPW Commissie is al maanden bezig met het organiseren van deze dag. Om deze dag compleet te maken hebben wij jullie hulp nodig! Wij zijn namelijk nog op zoek naar enthousiaste zaalwachten. Wat is jouw functie als zaalwacht? Jij begeleidt zelfstandig een eigen pleitteam. Dit houdt in dat jij aanwezig bent wanneer het pleitteam zijn pleidooi voorbereidt. Dit is erg leerzaam om mee te maken, nu de meeste pleitteams bestaan uit ervaren studentenpleiters. Dit kan beschouwd worden als een exclusief kijkje achter de schermen bij de voorbereiding van een pleidooi. Daarbij mag jij uiteraard meegenieten van de lekkere lunch en krijg je aan het einde van de dag een goodiebag!

Wat het zijn van zaalwacht ook interessant maakt, is dat er verschillende advocaten en hoogleraren aanwezig zijn. Dit is een kans op jouw netwerk uit te breiden! Er zijn advocaten van de volgende kantoren aanwezig: VMBS, De Voort Advocatuur, Kennedy van der Laan, Boels Zanders, neXT, Haans, Lamers Tielmans, Rassers en van Iersel Luchtman Advocaten. De casussen zullen gejureerd worden door zowel advocaten van voorgenoemde kantoren als door hoogleraren van Tilburg University.

Zoals je ziet: genoeg redenen om je aan te melden als zaalwacht. Was je te laat met aanmelden? Wist je niet zeker of het wel iets voor jou was? Twijfel zeker niet om je alsnog aan te melden! De NSPW is een leerzame eerste kennismaking met het pleiten, en bereidt je tevens voor op de Oefenrechtbank die jij later in je studie doet. Daarbij is het een superleuke ervaring. Ook als je tweede- of derdejaars bent is het uiteraard een hele leuke en leerzame ervaring, waarbij je echt je steentje bijdraagt aan de NSPW!

Ben jij overtuigd geraakt? Meld je dan aan als zaalwacht. Op 15 februari dien je om 09.00 aanwezig te zijn, tot ongeveer 15.00!  Daarna ben je van harte welkom om te komen kijken naar de finale. Aarzel niet en meld je aan door een mailtje te sturen naar: nspw@magisterjft.nl

We zien je 15 februari!