De Juridische Faculteitsvereniging Magister JFT organiseert jaarlijks de Juridische Bedrijvendagen Tilburg, zo ook dit jaar. Deze Bedrijvendagen zijn een zeer waardevol carrière-evenement voor alle rechten- en bestuurskundestudenten van Tilburg Law School. In dit interview spreken wij Michelle Brugmans, een student die vorig jaar heeft deelgenomen aan de Juridische Bedrijvendagen Tilburg. Graag deelt zij haar ervaringen met jullie!

unnamed

Introductie

Mijn naam is Michelle Brugmans, ik ben 23 jaar en afgelopen september ben ik gestart met de master Ondernemingsrecht. Hiervoor heb ik de bachelor Rechtsgeleerdheid track Ondernemingsrecht afgerond en een half jaar in Engeland gestudeerd. Vorig jaar heb ik met veel plezier het volledige programma van de JBT bijgewoond.

Waarin ligt volgens jou het waardevolle element van bedrijvendagen zoals de Juridische Bedrijvendagen Tilburg (JBT), zowel voor de student als voor de deelnemende bedrijven?

De JBT is zeer waardevol voor zowel studenten als werkgevers, omdat beide partijen tijdens dit evenement op een laagdrempelige wijze met elkaar kennis kunnen maken. Als student biedt deze week een uitgelezen kans om eens een kijkje te nemen bij kantoren waarmee je normaal misschien minder snel in aanraking zou komen, terwijl de JBT voor de kantoren een leuk moment is om nieuw talent te leren kennen.

Wat heeft deelname aan de JBT jou op persoonlijk vlak opgeleverd? Heeft de JBT een bijdrage aan jouw toekomst kunnen leveren of heb je uit je deelname nog lering getrokken die nuttig is gebleken?

De Soft Skills Day was een goede voorbereiding op de JBT Business Day op donderdag en de Brabant Business Day op vrijdag. Tijdens de Soft Skills Day werden er verschillende sollicitatie- en presentatieworkshops gegeven die helpen bij het solliciteren naar een stage of een baan. Die voorbereiding is nuttig voor de donderdag en vrijdag. Het hoogtepunt was voor mij het individuele gesprek tijdens de JBT Business Day. Naast de workshops en het diner krijg je als student ook de mogelijkheid om je aan te melden voor een (informeel) individueel gesprek. Het kantoor waarbij ik me had aangemeld was voor mij eigenlijk nog helemaal nieuw. Het gesprek beviel me zo goed dat ik daar heb gesolliciteerd voor een stage. Juist doordat je al een keer met de recruiter en een advocaat hebt gesproken, is het makkelijker om de volgende stap te zetten en te solliciteren. Aanstaande maandag ga ik bij dat kantoor aan de slag als student-stagiair.

De slogan van dit jaar is: ‘secure your future’. Ook in andere jaren is steeds een aansprekende slogan gebruikt. Denk jij dat de JBT ook daadwerkelijk de betekenis van dergelijke leuzen kan dragen?

Absoluut. Het is als student erg belangrijk om je al tijdens je studie goed te oriënteren en stages te lopen. Dat kan door middel van de Discovery Day en de beide Business Days. Ook de Soft Skills Day is hierbij bijzonder nuttig als voorbereiding. De JBT is dus bij uitstek een geschikt evenement om je toekomst te verzekeren. 

Welke boodschap of wat voor advies zou jij deelnemers van de JBT willen meegeven?

Focus je niet op één kantoor of bedrijf, maar ga juist overal een kijkje nemen. Laat je verrassen. Als je nog aan het begin van je studie staat en twijfelt over je studierichting, bezoek dan een aantal lezingen tijdens de Discovery Day. Ben je al wat verder in je studie dan is zowel de JBT Business Day als de Brabant Business Day een perfecte manier om potentiële werkgevers te ontmoeten en te ontdekken wat bij jou past. Nieuw in het programma is de Public Administration Day, dus ook voor de bestuurskundestudenten is de JBT een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met het werkveld.

De Juridische Bedrijvendagen Tilburg vinden plaats van 27 tot en met 31 maart 2017. Ben je enthousiast geworden door de ervaringen van Michelle? Schrijf je dan in via deze link.