Voor studenten die geïnteresseerd zijn in het juridische bedrijfsleven is de master Ondernemingsrecht de perfecte keuze. Bij deze master staat de Nederlandse markt centraal en zal er dus voornamelijk vanuit nationaal perspectief naar de vraagstukken worden gekeken. Door gastcolleges van juristen uit het bedrijfsleven of de AFM leren de studenten niet alleen de theorie, maar krijgen ze ook een beeld van de praktijk. Bovendien heeft deze master een verplichte stage. Studenten kunnen dus al werkervaring op doen in het ondernemingsrecht veld.

Programma

Het programma van Ondernemingsrecht bestaat uit vier verplichte vakken (24 ECTS), twee gebonden keuzevakken (12 ECTS), één vrij keuzevak (6 ECTS), stage (6 ECTS) en de master thesis (12 ECTS). De verplichte vakken zijn Capita Selecta Ondernemingsrecht, Kapitaalmarktrecht, Ondernemingsrechtelijke Contractanalyse en Ondernemingsrechtelijke Reorganisaties. Voor de gebonden keuzevakken kan gekozen worden uit Ondernemingsrecht en Risicomanagement, Ondernemingsrechtelijke Geschillenoplossing, Verzekeringsrecht, Comparative Corporate Governance en Not-for-profit Organizations. Het vrije keuzevak mag ingevuld worden met één van de gebonden keuzevakken of met een ander juridisch mastervak.

Afstuderen

Het afstudeertraject bij de master Ondernemingsrecht bestaat uit een master thesis (12 ECTS) en een verplichte stage (6 ECTS). De stage is een meewerkstage en geeft studenten de mogelijkheid om te kijken wat zij daadwerkelijk van de praktijk vinden, ze kunnen werkervaring op doen en hun netwerk uit te breiden. Mogelijke stageplekken zijn onder meer de advocatuur, de rechterlijke macht, het bedrijfsleven of de financiële sector. Het enige vereiste is dat de studenten tijdens de stage wel bezig zijn met één van de vele gebieden van het ondernemingsrecht.