De inschrijvingen om last-minute op exchange te gaan zijn geopend! Twijfel je nog over de keuze van je bestemming? Eén van de last-minute bestemmingen is Hasselt in België. Ruben Schulpen is op exchange gegaan naar Hasselt en deelt zijn ervaringen!

Voor veel mensen ligt België niet meteen voor de hand als exchange bestemming. De een vindt het te dicht bij Nederland liggen, de ander denkt juist dat België bijna hetzelfde is als Nederland. Persoonlijk kwamen deze gedachten ook vrij snel in mij op toen ik voor een exchange bestemming aan het zoeken was en bij België uit kwam. Een jaar later zijn deze gedachten totaal verdwenen en kan ik België juist van harte aanbevelen als exchange bestemming.

Ik zelf heb een half jaar gestudeerd aan de rechtenfaculteit van de Universiteit van Hasselt. Wat deze bestemming vooral interessant maakte was het feit dat de rechtenfaculteit gelegen was in de Oude Gevangenis midden in het centrum van Hasselt. Zo kun je dus bijvoorbeeld letterlijk eerst een middag studeren in een echte oude cel en daarna meteen een drankje doen op het terras. Wat België en Hasselt met name interessant maakt als exchange bestemming is, hoewel je dicht bij de Nederlandse grens zit, het toch een wereld van verschil is met betrekking tot het dagelijkse leven dat wij in Nederland kennen. Niet alleen de nuchtere en rustigere aanpak van de Belgen zelf is een positief punt, ook de manier van lesgeven in België kan als een positief punt worden gezien. Op de Universiteit van Hasselt waren er bijvoorbeeld kleinere groepen waardoor de leerstof persoonlijk aan de studenten zelf werd uitgelegd door de leraren en de lessen voor het eerst in mijn leven voorbij leken te vliegen. Dankzij deze persoonlijke aanpak hing er een zeer prettige sfeer in de Oude Gevangenis.

De stad Hasselt was een fijne stad om een half jaar te studeren. Hoewel Hasselt niet een heel grote stad is (ca. 70.000 inwoners), was er voldoende te beleven in de stad en was je met de trein binnen een uur in Brussel en Leuven. Indien je overweegt om een semester te studeren in België raad ik je aan om een huis uit te zoeken met andere exchange studenten. Ik heb in een huis midden in het centrum van Hasselt gewoond met 15 andere exchange studenten uit onder andere Spanje, Frankrijk, Polen, Brazilië en Portugal waarmee ik de tijd van mijn leven heb gehad. Afsluitend kan ik zeggen dat België de perfecte bestemming voor exchange is waar je niet eens ver voor hoeft te reizen!

 

Heeft Ruben je kunnen overtuigen om op exchange te gaan naar Hasselt? Klik hier om je in te schrijven of om te zien welke last-minute bestemmingen er nog meer zijn.