*Below, you can find the application information in English*

 

Sarah el Yaacoubi

Je hoort en ziet het heel vaak; iemand die een Summerschool doet in ander land zoals bijvoorbeeld Amerika, Afrika, Argentinië of Australië. Dit klinkt allemaal superleuk en uitdagend toch? Jij krijgt nu de kans om dit ook mee te maken. Tilburg Law School organiseert namelijk van 28 januari tot en met 1 februari 2019 niet een Summer maar een Winter School in Zimbabwe waar jij bij kunt zijn. Lijkt je dit leuk, maar twijfel je om te solliciteren, omdat je niet weet wat je kunt verwachten? Geen probleem, in dit artikel deel ik graag mijn ervaring over de (toen) Summer School in Zimbabwe.

Om te beginnen moet ik je eerlijk bekennen dat ik vóór mijn Summer School totaal niet bekend was met het land Zimbabwe. Ik wist wel dat het bestond en waar het lag, maar echt een idee over de juridische, politieke of zelfs culturele situatie had ik niet. Het was dan ook een uitdaging voor mij om mij hierin te verdiepen.

Toen we eenmaal te horen gekregen wie er geselecteerd waren, hebben we meteen een groep WhatsApp aangemaakt met deze studenten. Hierin hebben we overlegd of er eventueel studenten waren die na de Summer School verder wouden rondreizen in Zimbabwe en omstreken. Naar aanleiding hiervan hebben we met deze studenten dus een reisschema gemaakt en een mini vakantie uitgestippeld. Ik raad dit dan ook ten zeerste aan om te doen (als je tijd hebt), omdat Zimbabwe bekend staat om haar mooie Victoria Falls en daarnaast aan de grens ligt van Chobe National Park in Botswana. Tijdens de Winter School zelf heb je namelijk geen tijd om te reizen, omdat er een vast programma is op de universiteit, dat meestal tot laat in de middag duurt.

Snapchat-495577941

Om maar even op de Winter School zelf in te gaan: de eerste week was erg overweldigend. De aankomst in Zimbabwe was zeer hartelijk, zowel op het vliegveld in Gweru als op de campus. Eenmaal aangekomen op de universiteit, wilde iedereen van de Zimbabwaanse studenten zoveel mogelijk van je weten en werd je gelijk voorgesteld aan iedereen en rondgeleid door het gebouw.

Daarnaast werden er iedere dag zeer interactieve colleges gegeven door professoren van zowel van Tilburg University als van Midland State University. Zo kwamen er vele interessante onderwerpen aan bod, zoals Privacy en Gegevensbescherming, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en Mining(mijnbouw) Law. Het interessante aan deze colleges was dan ook de groepsopdrachten die we met de Zimbabwaanse studenten moesten uitvoeren, hetgeen

zorgde voor leuke discussies en interacties tussen studenten.

Algemeen kan ik dus stellen dat de Summer School in Zimbabwe zeer goed is verlopen en een schitterende ervaring was. Ik ben nu reeds meer dan
drie maanden terug in Nederland, maar toch gaat er geen dag voorbij zonder eens te denken aan deze zomer in Zimbabwe. Kortom, meldt je aan en laat je verassen door deze leuke en uitdagende Winter School.

Heb je nog vragen of interesse in mijn ervaring in Zimbabwe, laat het weten!

 

 

 

What: Winter School in Zimbabwe
When: 28 January  – 1 February 2019
Theme: Business and Human Rights, national and transnational perspectives
For whom: undergraduate and graduate TLS students with strong motivation
Costs: students receive € 500 from the TLS fund

accommodation, lunches and transfers in Zimbabwe are paid by MSU

That leaves approximately € 500 – €600 at your own expenses

(including flight, vaccination, breakfasts and dinners, drinks)

Further information: Study Abroad & Exchange Office/International Office

studyabroad@tilburguniversity.edu

OR

Sarah el Yaacoubi – TLS student who participated in the summer school in Zimbabwe in 2018

selyaacoub@gmail.com / tel. 0655980588

Application deadline: 13 December 2018
Application: Applications must be done by means of sending a letter of motivation as well as a CV to the Study Abroad & Exchange Office of the International Office (email: studyabroad@tilburguniversity.edu). The selection will be based on CV and motivation letter.