Zit je in het laatste jaar van je bachelor en ben je druk bezig met het uitzoeken welke master je volgend jaar wilt doen? Neem dan op 10 maart even de tijd om je eens goed te oriënteren wat de mogelijkheden bij Tilburg Law School zijn en kom naar de Master Open Dag van Tilburg University. Om jullie alvast voor te bereiden op deze dag hebben wij de masteropleidingen van Tilburg Law School op een rijtje gezet. Klik op de links voor meer informatie over een specifieke masteropleiding.

Tilburg Law School

Tilburg Law School kent twaalf masteropleidingen, waarvan negen Engelstalig. Sommige masteropleidingen sluiten naadloos aan op de bachelor, andere bachelorsdiploma’s bieden toegang tot een masterprogramma indien aan bepaalde voorwaarden is voldaan. Welke aanvullende eisen precies gelden, kun je hier nalezen.

Tilburg law School biedt de volgende masterprogramma’s aan:

LLM European Union Law

Met de master European Union Law word je juridisch expert op het gebied van de wisselwerking tussen nationale rechtssystemen en het Europees recht. Een waardevolle specialisatie: de juridische en economische ontwikkelingen binnen Europese landen staan in toenemende mate onder invloed van de wetten en regels voortvloeiend uit de Europese Unie. Binnen deze master kun je kiezen voor twee tracks: EU Economic and Competition Law of the EU in Global Legal Context. Volg vakken als bijvoorbeeld EU External Relations, Advanced EU Competition Law en Trade and WTO Law.

LLM Fiscaal Recht

De master Fiscaal Recht biedt een ruim aanbod aan fiscale keuzevakken, zowel op het juridisch als economische vlak. Aan de hand van keuzevakken en de scriptie kun je je specialiseren op jouw persoonlijke interessegebied. In de master Fiscaal Recht wordt recht, economie, en politiek gecombineerd. Dit zorgt ervoor dat je vanuit meerdere perspectieven de gevolgen van fiscale wetgeving leert beoordelen. Deze master geeft je in combinatie met een universitaire bachelor of premaster toegang tot de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs.


LLM International Business Law

De master International Business Law is een multidisciplinaire master en houdt zich niet alleen bezig met internationaal ondernemingsrecht, maar ook met internationaal financieel recht, mededingingsrecht en praktische aspecten van het internationaal zaken doen. Er wordt veel aandacht besteed aan de internationale juridische praktijk, waaronder de internationale (cultuur) verschillen waar je rekening mee moet houden. Deze master is hierdoor een uitstekende voorbereiding op een juridische carrière in de internationale praktijk.


LLM International Business Taxation

Belastingheffing is voor bedrijven van toenemend belang bij hun besluitvorming over waar en hoe ze willen investeren. Zo zijn bijvoorbeeld belastingtarieven en de aanwezigheid van fiscale faciliteiten sterk van invloed op de beslissing om al dan niet in een bepaald land te investeren. Bovendien spelen juridische overwegingen een belangrijke rol. Tijdens de master International Business Tax Law leer je complexe problemen op het gebied van internationale belastingheffing bij multinationals op te lossen.

LLM International Law and Human Rights

Internationaal recht is verweven in de hedendaagse politiek, economie en gemeenschappen als nooit tevoren. Tegenwoordig spreken we van internationaal recht in relatie tot gespecialiseerde en interactieve netwerken van internationale organisaties, regimes, tribunalen, gerechtshoven, corporaties, NGO’s en zelfs terroristische dreiging. Tilburg biedt een uniek curriculum dat expertise biedt op drie kerngebieden voor internationale advocaten; (1) International Law and International Relations; (2) Human Rights and Human Security; en (3) Global Sustainability and Environmental Law.


LLM Labour Law and Employment Relations

De master Labour Law and Employment Relations combineert arbeidsrecht, bekeken vanuit een vergelijkend, Europeesrechtelijk en internationaal perspectief, met Human Resources Studies. Studenten leren tijdens deze master de dynamische relatie tussen werknemers en multinationale ondernemingen te begrijpen. Het is daarnaast een van de weinige universitaire masteropleidingen die een verplichte stage in het curriculum heeft. Deze master is de perfecte voorbereiding op een baan binnen een Human Resource afdeling of als bedrijfsjurist bij een internationaal opererende onderneming.


LLM Law and Technology

In de master Law and Technology ontwikkel je je tot een juridisch expert op het gebied van de regulering van technologie en technologische vraagstukken. Naast de traditionele rechtsleer bevat de master onderwerpen als rechtsvergelijking, jurisprudentie, ethiek en de invloed van de keuze voor een bepaalde technologie op het type regulering en het openbaar bestuur. Deze master leert je om creatief en kritisch na te denken over wetgeving en technologie. Specifieke kennis over technologie is niet nodig, maar je dient er wel interesse in te hebben.


LLM Ondernemingsrecht

De master Ondernemingsrecht is een multidisciplinaire master die zich bevindt op het snijvlak van recht, economie en management. Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn ondernemingsrecht, financiering en strategie- en risicomanagement. Er wordt daarnaast niet alleen aandacht besteed aan theorie, maar ook aan de praktijk. Het is een van de weinige universitaire masteropleidingen met een verplichte stage.

MSc Public Governance

Combineer economische, bestuurskundige en juridische uitgangspunten in innovatief publiek beleid om hedendaagse problemen te tackelen die zich niet door één vakdiscipline of door landsgrenzen laten beteugelen. Denk bijvoorbeeld aan maatschappelijke uitdagingen zoals hervormingen in de eurozone, politiek instabiliteit en populisme, en de overgang naar een duurzaam klimaat. Er wordt in deze master veel aandacht besteed aan de praktijk. Hierdoor kun je tijdens de master al een mooi netwerk opbouwen.


LLM Rechtsgeleerdheid

De master Rechtsgeleerdheid is een generalistische master die ideaal is ter voorbereiding op een carrière in de rechtspraktijk. Je beschikt over grondige kennis van de hoofdgebieden van het recht (Privaatrecht, Strafrecht, Staats- en Bestuursrecht) en daarnaast kun je, aan de hand van keuzevakken en jouw scriptieonderwerp, je volledig specialiseren in een bepaald rechtsgebied. Door deze opzet ben je niet alleen voorbereid op je eerste baan, maar ook flexibel en breed inzetbaar.


LLM Research Master in Law

De Research Master in Law is ontworpen voor getalenteerde bachelor studenten met een sterk analytisch vermogen. Tijdens deze master leer je je onderzoek vaardigheden (verder) te ontwikkelen en verbeteren zodat je kwalitatief juridisch onderzoek kunt uitvoeren in een breed scala aan rechtsgebieden.


MSc Victimology and Criminal Justice

De master Victimology and Criminal Justice is vanwege de focus op victimologie in combinatie met het strafrecht uniek in de wereld. Er komen verschillende disciplines aan bod, waaronder strafrecht, psychologie, criminologie, sociologie en antropologie. De master Victimology and Criminal Justice geeft de student een excellente basis voor zowel een toekomst in de wetenschap als een toekomst in de praktijk.

Master Open Dag

Tijdens de Master Open Dag op 10 maart kun je al je vragen stellen over de verschillende masteropleidingen. Aanmelden voor de Master Open Dag kan hier!