De inschrijvingen om last-minute op exchange te gaan zijn geopend! Twijfel je nog over de keuze van je bestemming? Eén van de last-minute bestemmingen is Beijing in China. Rowan Rosens is op exchange gegaan naar Beijing en deelt zijn ervaringen!

China huisvest diverse nationaliteiten, er worden verschillende talen gesproken en het is één van de grootste landen ter wereld! China wordt ook steeds aantrekkelijker. De Chinese invloed op de wereldeconomie groeit nog steeds en de ‘Chinese taal’ wordt steeds vaker gebruikt in de internationale zakenwereld.

Beijing is de historische hoofdstad van China en deze metropool telt meer inwoners dan heel Nederland. Beijing is een stad van contrasten; moderne winkelcentra wisselen elkaar af met eeuwenoude tempels. Alle bouwstijlen kom je in Beijing tegen. Van oude traditionele steegjes tot enorme ondergrondse schuilkelders. Je kunt wel stellen dat Beijing een stad is die nooit verveeld. Tsinghua University in Beijing is de beste universiteit van China en staat zelfs in de top 50 van de World University Rankings.

Tsinghua University is gevestigd in het Noorden van Beijing. De campus is, net als alles in China, ongelofelijk groot. Je mond valt bijna open bij het zien van de vele collegegebouwen en studentenflats. Je vindt er ook een bioscoop, een theater, voetbalvelden, basketbalvelden, tennisvelden, een zwembad, een compleet uitgeruste gym, vele restaurants en supermarkten. Het is net een dorp!

De Law School van Tsinghua University heeft een ruim aanbod van vakken, zowel in het Chinees als in het Engels. Je hebt de keuze om vakken te volgen waarin het Chinese recht centraal staat, zoals Chinese Banking Law, maar ook is het mogelijk om internationale vakken te volgen, zoals International Copyright Law. Zo is er voor ieder wat wils. Professoren zijn allen zeer kundig en bedreven. Vaak worden er zelfs professoren ingevlogen uit Amerika of Australië om de colleges te verzorgen. De colleges zijn interactief, waardoor je verplicht bent goed voorbereid in de collegezaal te verschijnen. Dit maakt de colleges erg leerzaam en interessant.

Op exchange gaan is ook een top ervaring op sociaal gebied. Iedereen zit in hetzelfde schuitje waardoor je snel nieuwe vrienden maakt, met wie je vervolgens samen kunt uitvinden hoe alles werkt. Je zal samen de stad verkennen, colleges volgen en op stap gaan. In de vakanties kan je met je vrienden China gaan verkennen en uitstapjes maken. De universiteit organiseert ook verschillende interessante activiteiten. Zo is het mogelijk om verschillende lezingen te volgen van onder andere Tim Cook, de Minister President van India en Drew Faust. Daarnaast is het ook mogelijk om een Chinees advocatenkantoor te bezoeken of een rechtbank.

Kortom, exchange naar Tsinghua University in Beijing is de perfecte keus om een geweldige tijd te hebben!

 

Heeft Rowan je kunnen overtuigen om op exchange te gaan naar Beijing? Klik hier om je in te schrijven of om te zien welke last-minute bestemmingen er nog meer zijn.