De inschrijvingen om last-minute op exchange te gaan zijn geopend! Twijfel je nog over de keuze van je bestemming? Eén van de last-minute bestemmingen is Praag in Tsjechië. Femke Schemkes is op exchange gegaan naar Praag en deelt haar ervaringen!

Praag is een ontzettend mooie stad met een rijk historisch verleden, wat nog steeds goed terug te vinden is in het oude centrum. Praag heeft voor ieder wat wils. Het historisch centrum is tevens het toeristisch centrum en heeft een hoop restaurantjes, barren en een aantal clubs. Buiten dit centrum kun je de leuke kleine horeca vinden. De wijk Zizkov is tien minuutjes reizen van het hart van het centrum en is rijk aan koffiebarretjes, restaurantjes en nieuwe hipstertentjes. Gedurende de dag kun je je natuurlijk ook altijd vermaken in één van de grote winkelcentra of met een tour door het historisch centrum.

Niet alleen in Praag is een hoop te doen, daarbuiten zijn een hoop dingen te zien die goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. Daarnaast is het mogelijk fietsen te huren om bijvoorbeeld een fietstocht langs de Moldau te maken of in juni op de Moldau te kanoën. De Tsjechen houden van outdoor activiteiten en deze worden dan ook vaak aangeboden. Naarmate het weer beter wordt, kun je nog meer genieten van deze mooie stad. Overdag chillen bij Naplavka aan de kade, waar ’s avonds laat verschillende feestjes gegeven worden. In de biertuinen en de heuvels daaromheen heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Het onderwijs in Praag is vrij flexibel en is op vaste dagen in de week. Voorafgaand aan je semester meld je je vakken. Hier heb je een beetje vrijheid in, de vakken kunnen heel breed zijn maar je zou eventueel ook wat verdiepende of rechtsvergelijkende vakken kunnen kiezen.

Praag heeft een zeer actief nachtleven. Er zijn enkele grote clubs, veel (kleine) underground clubs, maar ook cocktailbars en andere horecagelegenheden die het grootste deel van de nacht geopend zijn. Een aanrader is onder andere Cross Club in Praag 7. De dormitories (studentenhuizen) bevinden zich over het algemeen buiten het centrum. Hier worden ook vaak feesten gegeven en die feesten zijn een goede manier om mensen te leren kennen.

Kortom, mocht je twijfelen om een semester in Centraal-Europa te studeren, overweeg dan zeker Praag! Deze stad heeft ontzettend veel te bieden voor degene die goed zoekt.

 

Heeft Femke je kunnen overtuigen om op exchange te gaan naar Praag? Klik hier om je in te schrijven of om te zien welke last-minute bestemmingen er nog meer zijn.