SecJure gaat in gesprek met Willem Thijssen, advocaat bij Taylor Wessing binnen de praktijkgroep Corporate, M&A and Capital Markets.

Deterink (Willem Thijssen2) 

Willem Thijssen studeerde in Tilburg en behaalde daar de bachelor Recht en Management en de master International Business Law. Hierna besloot hij een LL.M. met een focus op Corporate en Financial Law te volgen aan de University of Minnesota Law School in de Verenigde Staten. Willem was daarnaast penningmeester van Magister JFT en werkt nu als advocaat bij Taylor Wessing.

Waarom heb je gekozen voor de advocatuur?

Na de middelbare school lag mijn interesse op het snijvlak van economie en recht. Ook tijdens de verschillende studies die ik volgde, bleven beide richtingen me boeien. Overigens was Minnesota voor mij ook een interessante mix van cultuur en studie. Een duidelijk verschil is dat de studenten in Amerika competetiever zijn dan hier in Nederland, een aspect dat ik destijds erg prettig vond en waar ik in mijn dagelijkse praktijk nog altijd mee te maken heb. Niet willen verliezen is zeker geen vervelende insteek voor een advocaat.

Tijdens mijn studententijd nam ik verder zitting in de medezeggenschapsraad van de rechtenfaculteit en deed een bestuursjaar bij de juridische faculteitsvereniging Magister JFT. Ook was ik drie jaar student-mentor en werkte ik als student-assistent op de faculteit. Door deze nevenactiviteiten kwam ik erachter dat ik de inhoudelijke kern van het recht wilde raken. Nadat ik door middel van een stage had geproefd aan de dagelijkse praktijk, stond mijn keuze voor de advocatuur vast.

Deterink Advocaten en Notarissen is onlangs gefuseerd met Taylor Wessing, wat voor invloed heeft dit in de praktijk?

Door de fusie van Deterink met Taylor Wessing in september heb ik er veel internationale collega’s bijgekregen. Taylor Wessing bestaat uit 1.200 advocaten en notarissen, verdeeld over 28 vestigingen. In Nederland zijn we gevestigd in Amsterdam en Eindhoven en werken er ongeveer 50 advocaten en notarissen. Persoonlijk vind ik het erg leuk om onderdeel uit te maken van deze internationale omgeving. Bij Taylor Wessing krijg ik de kans om een bijdrage te leveren aan ‘high profile’ zaken op een hoog internationaal niveau. De ervaring van mijn internationale studies komen hierbij perfect van pas.

Hoe ervaar je het werk bij Taylor Wessing?

Bij Taylor Wessing werken is je meten met de top van Nederland. Het is een ambitieus kantoor dat continu in ontwikkeling is. Van deze jonge en ambitieuze groep mensen maak ik graag onderdeel uit. Ik houd me voornamelijk bezig met het ondernemingsrecht. De combinatie van een advies- en procespraktijk zorgt voor een aangename afwisseling. Geen dag is hetzelfde en als advocaat moet ik constant dynamisch en creatief zijn. De verantwoordelijkheid die ik krijg geeft me een goed gevoel. Ik mag zelf de diepte in en hoef dus niks uit handen te geven. Om deze verantwoordelijkheid te kunnen dragen, biedt Taylor Wessing me alle mogelijkheden om mezelf op verschillende vlakken te ontwikkelen.

Naast hard werken is er gelukkig ook tijd voor ontspanning. Zo luiden we elke vrijdag samen in de bar het weekend in en worden er veel maatschappelijke, maar ook sportieve activiteiten georganiseerd. Onlangs hebben we in september deelgenomen aan het internationale Taylor Wessing voetbaltoernooi in Düsseldorf. Aangezien we de onderlinge banden erg belangrijk vinden, is het ook niet meer dan logisch dat we van zo’n evenement een jaarlijkse traditie maken!

Heb je een gouden tip voor studenten die zich oriënteren op de arbeidsmarkt?

Mijn tip is eigenlijk tweeledig en relatief logisch: zorg allereerst dat je een stage hebt gelopen en relevante (juridische) nevenactiviteiten ontplooit. Probeer je daarnaast een goed beeld te vormen van de organisatie en van de mensen die er werken. Volg je gevoel, misschien zijn jullie wel een winning team!

Voor meer informatie over Taylor Wessing: www.taylorwessing.com